5e editie van Gospel Event Leeuwarden

5e editie van Gospel Event Leeuwarden op 17 november in De Wijngaard, Leeuwarden. Bijna is het zover! Na een intensieve voorbereiding van een half jaar is het tijd voor de uitvoering van Gospel Event Leeuwarden 2018. Het project van gospelkoor The Young Christian Singers uit Leeuwarden. Een spetterende concertavond met een projectkoor van bijna 90 zangers, het gospelkoor met ruim 30 zangers en een band van 10 muzikanten.

Gospel Event Leeuwarden 2018 is de 5e editie op rij. Na geslaagde edities in voorgaande jaren is er opnieuw een gospel event in Leeuwarden met Gospelkoor The Young Christian Singers én een projectkoor. Een bijzondere editie dus.

Er wordt dit jaar opnieuw groots uitgepakt. Omdat in voorgaande jaren de concertlocaties te krap bleken voor gospelkoor, projectkoor, muzikanten en publiek is er uitgeweken naar een nog grotere locatie. Deze locatie biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Voor deze lustrumeditie is enorm veel belangstelling. Het projectkoor was binnen een dag gevormd, ruim 90 mensen meldden zich aan om mee te doen. De band is uitgebreid met een strijkkwintet, waardoor het concert een symfonisch tintje krijgt. De arrangementen zijn geschreven door muzikaal leider Wilco Kloosterman.
In het repertoire is vanzelfsprekend plaats voor gospel, maar in deze versie van Gospel Event Leeuwarden 2018 is ook ruimte voor het thema ‘Verzet’. Via beeld en muziek besteden we aandacht aan gelijkheid onder mensen en de voorbeeldfiguren zoals M.L. King. Dit levert een gevarieerd programma op dat wordt ondersteund door indrukwekkend beeldmateriaal.

De voorbereidingsavonden (5x) zijn de moeite waard. In hoog tempo studeert het projectkoor, samen met The Young Christian Singers, de nummers in en het klinkt fantastisch!

Op naar de finale: samen op het podium in De Wijngaard.

Alle 120 zangers staan op 17 november vanaf 20.00 uur op het podium in De Wijngaard. Samen maken zij er, onder de bezielende leiding van Wilco Kloosterman, een spetterende avond van.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.theyoungchristiansingers.nl