content image

 

 

 

Maatjesproject voor mensen met licht verstandelijke beperking

DENK OM ELKAAR

Je hebt een licht verstandelijke beperking en het lukt je om zelfstandig te wonen in je eigen huis. Dat is natuurlijk geweldig. Toch merken wij, ook in gesprek met ervaringsdeskundigen, dat niet alles zo mooi is als dat het lijkt. Het is namelijk best ingewikkeld om vriendschappen en een sociaal netwerk op te bouwen in je eigen buurt. Het is soms best eenzaam in je eigen huis. Het is ook best lastig om sommige post en brieven echt te begrijpen. Veel mensen om je heen weten zich soms geen houding te geven in het contact.

Wat zou het dan geweldig zijn als er iemand is die regelmatig op bezoek komt. Waar je af en toe leuke dingen mee kan doen, een stukje kan wandelen of gewoon lekker mee kan lachen. Gewoon een maatje die tijd voor je heeft en die betrokken is bij jouw leven.

Solidair Friesland is in samenwerking met het LFB en WIL maatjesproject DOE.frl voor deze mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen. Echte aandacht en tijd voor elkaar. Echte ontmoetingen en vriendschappen. Denken aan elkaar en Denken om elkaar (DOE).