Hulp gevraagd Stichting Present Leeuwarden

12-10-2020

Zoals vermoedelijk bekend verbindt Present mensen, die willen helpen met mensen die deze hulp nodig hebben. Dit op voorwaarde dat zij geen geld hebben om de hulp zelf te betalen of een netwerk die de hulp ook kan uitvoeren. En op haar beurt is Present weer afhankelijk van de hulp van de kerken/ gemeenten.

In de corona tijd heeft deze hulp op een laag pitje gestaan, maar de hulpaanvragen gingen gewoon door. Begin september zijn wij weer begonnen met de uitvoering van de hulpaanvragen in groepjes van 2 a 3 mensen. Uiteraard binnen de richtlijnen van de RIVM. Om het stuwmeer van hulpaanvragen weg te werken hebben wij helpers/sters nodig.

Ook financieel hebben wij hulp nodig. Onze begroting bedraagt ongeveer € 45.000,-/jaar. Hiervan wordt € 25.000,- gedekt door de gemeente Leeuwarden  (€ 15.000,) woningbouwcorporaties (€ 5.000,- ) en kerken (ca. € 5000,-). Dit laatst genoemde bedrag krijgen wij grotendeels van vier bij u aangesloten kerken; compliment! Wij zouden graag van de andere bij u aangesloten kerken ook € 5000,- krijgen, waardoor de begroting een stabieler karakter krijgt. Op dit moment moeten wij uit fondswerving en bijdragen van bedrijven ongeveer € 20.000,- halen en dat is een hele toer.

 Wilt u ons helpen door de bij u aangesloten kerken/ gemeenten te vragen:

  • groepjes van 2 a 3 mensen te vragen om hulpaanvragen uit te voeren. U moet dan denken aan en huis en/ of tuin opruimen, kleine klusjes aan een woning zoals schilderen, vloerbedekking leggen en verhuizingen.
  • een structurele bijdrage te geven ter dekking van onze begroting; kan ook in de vorm van een collecte.
  • Leden op te roepen om donateur van Present te worden; zie onze website www.stichtingpresent.nl/leeuwarden

Lees verder
content image

Een verschil maken met je kerk

Door anderen te helpen, samen met je geloofsgenoten

Bij veel kerken groeit het verlangen om niet alleen op zondag het geloof met elkaar te beleven maar ook om van betekenis te zijn. Het christelijk geloof brengt je tenslotte in beweging. Dichterbij God en dichterbij anderen.

Geraakt door een tekst of preek en wil je handen en voeten geven aan je geloof? Dat kan via een Present-project. Gewoon een dag of dagdeel iemand helpen via Present. Dat kan dichtbij huis, in de buurt van je kerk bijvoorbeeld.

Graag helpt Present jouw kerk, groep of kring om praktisch bezig te zijn in jullie buurt en stad. Vrijwilligerswerk, soms lijkt dat zo eenvoudig maar zijn er allerhande belemmeringen.


Want:

  • Hoe leg je contact in je buurt?
  • Hoe bereik je de mensen die jullie hulp het meeste nodig hebben?
  • Welke hulp kun je bieden en wat sluit aan bij talenten van gemeenteleden?
  • Hoe krijg je, als leiding of diakenen, de hele kerk hierin mee?

Vragen waar Present jouw kerk of gemeente graag bij helpt! Of het nu een eenmalige actie of een langdurig project betreft, Present helpt je graag verder.

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Het project organiseren we op basis van jullie wensen en beschikbaarheid. Na aanmelding nemen we contact op om dit met jullie te inventariseren. We kiezen samen zorgvuldig activiteiten waaraan ieder gemeentelid kan deelnemen.

Jouw bijdrage

Jouw aanwezigheid, het Present zijn, vinden wij een hele mooie bijdrage. Iedere kerk kan dus meedoen. Vooraf kijken we op welke manier we de ervaring kunnen verrijken. Dat kan zijn door een bloemetje, een zelf gebakken taart of jullie gereedschap mee te nemen. Samen zorgen we voor een mooie ontmoeting. Wat doen we: Voor kerken organiseert Present het volgende:

  • Sociale activiteiten. Denk aan: koken voor dak en thuislozen, een gezellige middag organiseren voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of koffiedrinken met ouderen.
  • Praktische projecten. Denk aan: helpen verhuizen, het opknappen of schoonmaken van een woning, of het onderhouden van een tuin.
  • Of…. Wat jullie maar willen doen.

Benieuwd wat jouw kerk kan betekenen voor anderen via Present? Meld je aan, dan nemen wij contact met je op om je voorkeuren te bespreken. We staan je ook graag te woord als je vragen hebt.

Website: https://stichtingpresent.nl/leeuwarden

Mail: info@presentleeuwarden.nl

Telefoon: tel. 058-2893059