content image

Soulzanger Dwight Dissels gaat de Jezus-rol vervullen tijdens The Passion in Leeuwarden.

  


 

content image

Maria wordt gespeeld door Elske DeWall.
Elske uit Feanwâlden (Friesland) is zangeres, singer-songwriter en brengt live vier nummers ten gehore. Ze zegt er zelf over: "Ik vind het een grote eer dat ik mag meespelen. Het is spannend, maar ik heb er ook veel zin in.”

content image

Petrus door Omri Tindal.
Omri nam onder andere deel aan The Voice of Holland, dat was in 2012 en speelde een rol in de Nederlandse film De zevende Hemel. Hij vertelde: "Het mooie van The Passion vind ik dat mensen leren begrijpen wat de kern van Goede Vrijdag en Pasen is".

content image

Judas Iskariot door Roel van Velzen
Roel is een van Nederlands bekendste artiesten. Roel zegt over zijn deelname: "Het is super gaaf om mee te doen. Ik denk dat mensen het fijn vinden om bij elkaar te komen. De wereld staat in brand, maar met Pasen is er een verhaal dat ons hoop geeft."

content image

Pontius Pilatus door Johnny Kraaijkamp jr.
Op de vraag waarom Johnny aan The Passion 2017 meedoet, antwoordde hij: “Het heeft zichzelf al bewezen. Ik vind live televisie spannend. En er is grote belangstelling voor.”

content image

Verteller door Remco Veldhuis.
Remco is cabaretier en zanger. Momenteel staat hij in het theater met zijn voorstelling over de Bijbel: ‘Lang verhaal kort’. Hij zegt: "Ik zie het altijd op televisie en nu ga ik live ervaren hoe we daar met z’n allen staan op het plein. Dit verhaal verbindt."

content image

Verslaggever processie door Kefah Allush.
Kefah is EO-presentator van De Kist, Rot op met je religie, Geloof en een Hoop Liefde en Van Nablus naar Ninevé. Als verslaggever gaat hij uitzoeken waarom mensen meelopen met de processie. Wat betekent dat voor ze?