Gospel Event Leeuwarden

Gospel Event Leeuwarden
11 november in De Morgenster, Leeuwarden

Bijna is het zover! Na een intensieve voorbereiding van een half jaar is het tijd voor de uitvoering van Gospel Event Leeuwarden 2017.

Gospel Event Leeuwarden 2017 is de 4e editie op rij. Na geslaagde edities in voorgaande jaren is er opnieuw een gospel event in Leeuwarden met Gospelkoor The Young Christian Singers én een projectkoor. 

Dit jaar is bijzonder voor het jubilerende gospelkoor. Niet omdat het de 4e editie is van het Gospel Event Leeuwarden, maar vooral omdat het dit jaar 40 jaar geleden is dat gospelkoor The Young Christian Singers (vanuit de Vrije Evangelische Gemeente te Leeuwarden) werd opgericht. 

In dit jubileumjaar is opnieuw gekozen voor een groter projectkoor, het aantal aanmeldingen bereikte binnen een week al het aantal van 70. Door de grote belangstelling in de afgelopen jaren is ook een grotere locatie noodzakelijk. Deze hebben we gevonden in De Morgenster aan het Vrijheidspleinte Leeuwarden.

Een jubileumjaar vraagt om iets bijzonders. Speciaal voor deze editie van Gospel Event Leeuwarden is een eigen compositie geschreven door muzikaal leider Wilco Kloosterman met teksten van koorleden en tekstschrijver Eric van Lunzen. 

Deze eigen compositie is de spectaculaire opening van deze sprankelende avond. 

Daarnaast voert het projectkoor zelfstandig een gospelsonguit. Een primeur die iets moois belooft.

Bijna 70 projectkoorzangers en zangeressen staan op 11 november vanaf 20.00 uur op het podium, naast The Young Christian Singers. Samen maken zij er, onder de bezielende leiding van muzikaal leider Wilco Kloosterman, een spetterende avond van. 

In het repertoire is vanzelfsprekend plaats voor gospel, maar in deze versie van Gospel Event Leeuwarden 2017 is ook ruimte voor de favoriete nummers van het projectkoor van de afgelopen jaren. Dit levert een gevarieerd programma op.

De voorbereidingsavonden (5x) zijn de moeite waard. In hoog tempo studeert het projectkoor, samen met The Young Christian Singers, de nummers in en het klinkt fantastisch! 

Op naar de finale: samen op het podium in De Morgenster.


Kaartverkoop voor het concert is alleen mogelijk via de website van het gospelkoor: www.theyoungchristiansingers.nl