Hemel op aarde livestream-viering en wandeling

Op Hemelvaartsdag 21 mei is er een mooi alternatief voor de interkerkelijke Openluchtdienst  in de Prinsentuin: in uw eigen tuin of huiskamer kunt u met huisgenoten om 10.00 uur een livestreamviering volgen via Kerkomroep.nl/#/kerken/10459 (Leeuwarden-Pelikaankerk).

Het thema van de dienst is "Hemel op aarde". De dienst is een originele combinatie van liturgie, muziek en filmpjes. Ds. Henk Wieringa van de Parkkerk zal de overdenking verzorgen.

In de dienst zal ook een uitnodiging gedaan worden om een speciale bezinningswandeling door de binnenstad te lopen. Deze route is maar twee kilometer, maar op verrassende plekken wordt met  vragen stilgestaan bij het thema "Hemel op aarde". Daardoor ben je al gauw anderhalf uur bezig. De route kan vanaf Hemelvaartsdag aan de hand van een gefilmde vlog op www.geloven058.nl "live" gelopen worden. Wie de deur nog niet uit durft of kan, kan de tocht ook virteel lopen en thuis de vragen bespreken.

Al ruim tien jaar organiseren een aantal kerken in Leeuwarden op Hemelvaartsdag een kerkdienst in de Prinsentuin. In verband met de corona-crisis kan dat dit jaar daar niet doorgaan. Maar de Baptisten Gemeente Parkkerk, de Pelikaankerk, De Vineyard-gemeente en Stadsklooster  Jabixhus  hopen samen zo een goed alternatief te bieden. De dienst is ook na de tijd nog een paar weken beschikbaar op kerkomroep.

content image
content image
content image