Vacature: Vrijwillige bestuursfunctie jongeren vrijwilligersnetwerk Leeuwarden

Functie: voorzitter

 

Een jongeren vrijwilligersnetwerk is een lokaal netwerk van jonge mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor kwetsbare mensen in hun omgeving. Als bestuurslid werk je samen met pioniers aan een missie: hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben. Het jongeren vrijwilligers netwerk werkt actief samen met scholen, maatschappelijke organisaties, kerken, professionele hulpverlening en andere sociale initiatieven. Het doel is om jongeren door middel van het netwerk te inspireren om van omzien naar elkaar een levensstijl te maken en zo verschillende doelgroepen met elkaar te verbinden. Het netwerk haalt zijn inspiratie uit het landelijke netwerk ‘TijdVoorActie’ en werkt vanuit een christelijke identiteit.

Voorzitter
Als voorzitter ga je voorop in de uitdaging van het jongeren vrijwilligersnetwerk om een verschil te maken in Leeuwarden. Samen met het bestuur creëer je randvoorwaarden. Jouw leiderschap zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen en dat het bestuur bereid is om ervoor te gaan. Door jouw inzet wordt er hulp en netwerk geboden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben in Leeuwarden. Je kritische blik draagt eraan bij dat we het doel blijven nastreven en je efficiëntie helpt om de kortste route naar dat doel te kiezen. Als voorzitter leid je de bestuursvergaderingen en ondersteun jij de pioniers om het netwerk uit te breiden. Heb jij gevoel voor leiderschap en wil jij je graag inzetten voor dit sociale jongereninitiatief in Leeuwarden? Het jongeren vrijwilligersnetwerk zoekt een voorzitter met passie voor jongeren. Word jij hier enthousiast van? Dan ben jij de persoon om het team te versterken als voorzitter!

Herken jij je in het volgende?
¬    Ik heb affiniteit met jongeren
¬    Ik leef vanuit passie
¬    Ik leef vanuit de christelijke levensstijl
¬    Ik heb affiniteit met het jongeren vrijwilligersnetwerk
¬    Ik ben sociaal en maatschappelijk betrokken in Leeuwarden
¬    Ik heb ervaring met leiderschap
¬    Ik ben een netwerker
¬    Ik ben ondernemend
¬    Ik heb visie op samenleven
¬    Ik heb coachende vaardigheden
Het is een pré als je in Leeuwarden woont

Word jij de voorzitter van dit netwerk? Als je vragen of opmerkingen hebt, neem dan even contact op met Marieke Otten of Samantha van der Meulen, pioniers in Leeuwarden vanuit Inspiratienetwerk TijdVoorActie.

Marieke Otten: 0639654656 of marieke.otten91@gmail.com
Samantha van der Meulen: 0627370254 of samanthavandermeulen@hotmail.com

 

Naast de vacature van voorzitter is er ook een vacature voor penningmeester