Via Dolorosa om 19.00 of 20.00 uur

Goede Vrijdag kun je dit jaar op een mooie, creatieve en indringende manier beleven in de Salvator. Zangeres Pearl Joan en de Zandprinses Rosa van der Vijver brengen samen met de teams van de gemeente de laatste uren van Jezus, zijn lijden en sterven, dichtbij. Iedereen is van harte welkom op vrijdag 14 april om 19.00 of 21.00 uur.

Het thema is ‘Via Dolorosa’ oftewel de ‘lijdensweg’ van Jezus. Als het over lijden gaat, hoe kunnen we deze dag dan goed noemen? Door muziek, zandtekeningen, samen zingen en woorden willen we de liefde van Jezus en al het goeds dat Hij bracht door Goede Vrijdag laten zien. Laat je inspireren door de prachtige muziek, zang en zandtekeningen!

De toegang is gratis, maar door het reserveren van tickets kunnen we iedereen in beide diensten een volwaardige zitplaats geven. De deuren zullen een half uur voor aanvang de diensten open gaan.

Pearl Joan is zangeres en songwriter. Bij de eerste editie van The Voice werd ze tweede. Of het nu in een huiskamer is of in een stadion, met haar stem laat ze een onvergetelijke indruk achter. Ze stond vier keer in een uitverkocht Gelredome, en bracht begin dit jaar haar EP Forward uit.

De Zandprinses gooit, strooit en schuift met zand op een lichtplaat en laat op betoverende wijze allerlei tekeningen verschijnen. De Zandprinses verzorgt een onvergetelijk visueel spektakel; een schouwspel tussen licht en donker, waarbij humor, ontroering en verwondering centraal staan. De Zandprinses heeft de fijne kneepjes van het vak geleerd van haar vader, bekend als “De Zandtovenaar”.

De Salvator
Archipelweg 133, Leeuwarden
www.desalvator.nl

content image